Mudre izreke i citati

O mudrim izrekama i citatima

Mudre izreke, citati ili poslovice su izjave pisane u formi jedne ili nekoliko rečenica koje sažimaju nečije životno iskustvo ili određenu životnu situaciju.


Izreke su često u prenesenom značenju, npr.: "Dati čovjeku ribu znači nahraniti ga za jedan dan. Naučiti čovjeka da lovi ribu, nahranili ste ga za cijeli život". Ovaj citat tako govori o tome da je važnije čovjeka podučiti nego li mu sve pružiti na gotovo, jer jednom kada nekoga podučite tada on više nije ovisan o vama. Ova poslovica se npr. može odnositi na roditelje koji sve pružaju na gotovo svojoj djeci te ih na taj način zapravo hendikepiraju za život.


Sad kada malo bolje razumijemo smisao poučnih mudrih izreka i poslovica, potražite u našoj arhivi najbolje mudre izreke i citate koje su izrekli neki od najvećih umova čovječanstva. Uvažavajući tako njihovo iskustvo i pronicljivost možete obogatiti svoj život i bolje se snaći u nekim od klasičnih životnih situacija.

Citat

U moje vrijeme, muškarci su bili zadovoljni sa deset božjih zapovijedi i jednom ženom, sada je situacija obrnuta.

Citat

Najteže je pomoći utopljeniku koji je uvjeren da je s njim sve u redu.

Citat

Understanding is one thing and action is another! You can spend years understanding your fear of water and still never walk to the to the edge of the pool and jump in.

Citat

Stvarnost je iluzija uzrokovana nedostatkom alkohola.

CitatOscar Wilde

Shoot for the moon. Even if you miss it, you will land among the stars.

CitatErica Jong

Za ljubav se doista isplati boriti, isplati se biti hrabar, isplati se riskirati. Problem je u tome što ako uopće ne riskirate, riskirate puno više.

Citat

One of the keys to happiness is a bad memory.

Citat

Tvrdoglavost ima svojih pozitivnih strana; uvijek znate kakvo ćete mišljenje imati sutra.

Citat

Budite pametniji od drugih ali im to nemojte pokazivati.

Citat

Najiskrenije su one suze koje lijemo sami nad sobom.